• Ravels
  • Ravels
  • Ravels
  • Ravels
  • Ravels
N-VA Ravels

U bent hier

Gert Laurijssen (N-VA): ´Grondprijs in Ravels in 20 jaar vertienvoudigd´

Op 13 september 2012

RAVELS - 'In 1992 kostte een bouwgrond van 800 vierkante meter in Ravels gemiddeld 20.000 euro. Vandaag betaal je voor hetzelfde perceel 200.000 euro, of tien keer zo veel.' Dat rekende Gert Laurijssen (N-VA) uit.

Eén maand voor de gemeenteraadsverkiezingen komt N-VA met een eigen actieplan op de proppen om de bouwgronden in Ravels weer betaalbaar maken voor jonge gezinnen. Het plan omvat drie speerpunten: speculatie tegengaan, dorpsrenovatie stimuleren en de uitgifte van verkavelingen exclusief in handen geven van de gemeente. 

'Vandaag krijgen projectontwikkelaars en bouwpromotoren in Ravels nog altijd vrij spel om grond op te kopen, die te verkavelen en ze vervolgens tegen woekerprijzen in de markt te zetten. Daar willen we een einde aan stellen', zegt Gert Laurijssen, lijsttrekker van N-VA. 

Ook het realiseren van verkavelingen wil N-VA voortaan uit de handen van particulieren en projectontwikkelaars houden. 'Dit is een primaire taak van de gemeente', zegt Laurijssen. 'De gemeente kan geschikte gronden opkopen aan een prijs die tien procent boven de waarde van landbouwgrond ligt en ze daarna tegen sociale tarieven beschikbaar stellen aan jonge starters uit de eigen gemeente, bij voorbeeld aan 100 euro per vierkante meter.' 

'Een derde oplossing schuilt in het verder stimuleren van renovatie', zegt de kopman van N-VA in Ravels. 'Wij willen jonge starters uit de eigen gemeente extra ondersteunen die een huis in de dorpscentra kopen en wensen te renoveren. Zo kunnen jongeren in ons eigen dorp blijven wonen. En onze dorpscentra worden tegelijk aantrekkelijker en levendiger.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is